Incredible India part 1 - Reisverslag uit Atıraw, Kazachstan van Linda Sande - WaarBenJij.nu Incredible India part 1 - Reisverslag uit Atıraw, Kazachstan van Linda Sande - WaarBenJij.nu

Incredible India part 1

Door: Linda

Blijf op de hoogte en volg Linda

07 Januari 2012 | Kazachstan, Atıraw

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat ik mijn laatste verslagje heb geplaatst, 27 november om precies te zijn. Dit is zelfs vorig jaar!

oftewel een gelukkig nieuwjaar!

Graag wil ik iedereen bedanken die een kerstkaartje heeft gestuurd. Heel leuk om post te ontvangen!

Hopelijk is iedereen de feestdagen goed doorgekomen, ik in ieder geval wel…
17 december was het zover… na veel voorbereidingen konden we dan eindelijk vertrekken naar India. Een rondreis van 3 weken in het vooruitzicht, er zijn slechtere manieren om je kerstvakantie door te brengen!

We hadden eerst een vlucht naar Almaty. Hier moesten we een paar uur wachten voordat we op het vliegtuig naar Delhi konden stappen. In Almaty word je met een bus naar het vliegtuig gebracht. Hier begon het avontuur al. Er waren twee bussen… Sarah en ik dachten dat we in de goede bus zaten, we hadden namelijk de mensen gevolgd die er wel Indisch uitzagen. Toen we bij het uitstappen ons ticket lieten zien, bleek dat we voor het vliegtuig stonden dat naar Bangkok zou vliegen! Gelukkig kwamen we er nog op tijd achter en we kregen een privébusrit naar het goede vliegtuig.

- DELIGHTFUL DELHI -

De volgende dag waren we in Delhi. Hier hadden we twee dagen voordat we naar Agra zouden vertrekken. We hadden een busje met een chauffeur die ons de belangrijkste bezienswaardigheden in Delhi liet zien. Delhi is een stad die gehuld is in een stofwolk. Enerzijds omdat er het heel mistig is deze tijd van het jaar en anderzijds omdat er veel stof en uitlaatgassen zijn.

De eerste stop was India Gate. Hier werden we al snel bestormd door bedelende kinderen.

De volgende dag wilden we de Akshardam Temple bezoeken, dit is de grootste Boeddhistische tempel ter wereld. Helaas was het maandag, op maandag is alles gesloten. We lieten ons droppen in Old Delhi om dit gedeelte van de stad te verkennen. Natuurlijk werd ons langs alle kanten fietstaxi´s aangeboden. Lopend dit gedeelte van de stad verkennen, leek ons een beter idee.

Eerst een moskee bezocht waar lijkbaar geen vrouwen binnen mogen. Hier kwamen we achter toen we later terug gingen om de wc nog eens te gebruiken. Luidsprekers hingen gewoon in de boom.

Old Delhi is ontzettend druk. Wow, een straat oversteken gaat niet. Je moet met de menigte meelopen en er ergens tussenuit springen als je aan de andere kant bent. Fietstaxi´s, brommers, koeien met wagens en veel mensen, het was allemaal te zien op de markt.

De melkverkoper nodigde ons uit om chai (thee) te drinken in zijn ‘winkeltje’. Voor de lunch hadden we op de markt typisch Indisch eten gekocht. Het plan was om dit in een parkje op te eten. Dit leek een goed idee tot de gipsy zwerfkinderen kwamen. Ze waren met drie en vroegen om eten. Waarom ook niet? We besloten om onze lunch met hen te delen. Even later kwamen er meer kinderen en al snel was er niets meer over van de lunch. Toen ze later ook mijn zonnebril zilden én geld, zijn we vertrokken.

- AMAZING AGRA –

Agra was de volgende bestemming in India. Het doel was om de Taj Mahal te bezoeken. Het is één van de 7 wereldwonderen, en terecht. De Taj Mahal is echt een prachtig monument.

Het was er enorm druk. Bewakers stonden met fluitjes mensen aan te sporen om door te lopen en er was zelfs een wandelroute voorzien die de mensenstroom in dezelfde richting liet lopen.
Het gebouw bestaat uit m
armer met heel veel details. De wanden zijn afgewerkt met bloemen die uit de wand steken. Ook binnen in de tempel zie je verschillende mooie designs die uit marmer zijn gekapt.

De zon ging net onder, wat zorgde voor een aantal prachtige foto´s!

Na afloop bezochten we een marmerfabriek waar ze marmerproducten maken. Marmer is hard en ontzettend moeilijk te bewerken. Ik kan het weten, want ik mocht het uitproberen. Ze zeggen dat je ongeveer 8 jaar moet oefenen voordat je een goede tekening in marmer kan maken. Nog even geduld hebben dus.. = )

Als beloning voor het harde werk kreeg ik een marmeren bindi-steentje. Vrouwen plakken dat hier op hun hoofd om te laten zien dat ze getrouwd zijn.

- JOLLY JAIPUR –

Na Agra was het tijd voor Jaipur. We vertrokken met de bus voor een rit van ongeveer 6 uur.

Onderweg zijn we nog gestopt bij de Fatehpur Sikri Temple waar we een snelle rondleiding kregen.

O ja, en bij een tapijtenfabriekje waar ze dari´s maken. Dat zijn een soort geweven tapijten. Ook hier natuurlijk weer een demonstratie, de mogelijkheid om het zelf te proberen én een heleboel verkoopspraatjes.

´s Avonds laat kwamen we bij ons hostel aan. Het was een heel leuk hostel, bij mensen thuis. Er waren maar een paar kamers, die me aan Portugal deden denken. Dit kwam door de witte kleur, de balkonnetjes en de planten.

Het hostel werd gerund door een ouder koppel. De man had vroeger in het leger gezeten en hij had natuurlijk veel te vertellen over de oorlog met Pakistan.
Zijn `kantoor` was buiten onder een open veranda. De vrouw zorgde voor het avondten terwijl wij buiten bij het kampvuur zaten. Het waren super vriendelijke en ontzettend gastvrije mensen.

Je kon wel merken dat ze bij een hogere klasse van het kastensysteem hoorden: Onze driver kwam ons ophalen en hij voelde zich heel ongemakkelijk. De twee mannen keken elkaar niet aan en de driver wilde het liefst zo snel mogelijk vertrekken.

De volgende dag kregen we een snelle sightseeing tour in Jaipur. Bij de meeste bezienswaardigheden konden we alleen maar foto´s maken, er was geen tijd voor een rondleiding. De driver kende de stad goed, dus dat was wel gemakkelijk.

Amber Fort was de eerste stop Amber Fort ligt op een berg. Je kan er per olifant de berg beklimmen. Geen olifantentocht voor ons. Wel zagen we verschillende kleurrijke beschilderde olifanten.

Volgende stop was de juwelenfabriek. Eerst een uitleg over het maken van de juwelen en de soorten stenen. Daarna werd je bestormd door de verkopers die probeerden om hun juwelen te verkopen. Teveel bling-bling voor mij. Ik hou meer van de oude Indische zilveren juwelen en bangels. Een lekkere kleurrijke en rinkelende boel aan je arm…

We namen wel de tijd om City Palace te bezoeken. Dit os een mooi paleis, midden in `Pink City`. Zo wordt Jaipur ookwel genoemd.

Jaipur is een oude, maar ook moderne stad. Aan de ene kant zie je kantoorgebouwen en grote winkelketens. Het oude gedeelte bestaat uit oude stadsmuren en oude gevels. In het oude gedeelte (Pink City) zijn de huizen roze geschilderd. Nou ja, roze…. Het is meer een oranje, zalmachtige kleur. De poort die leidt naar City Palace is witgeel.

Onze laatste toeristische stop in Jaipur was een textielfabriek waar ze ook Kasjmier en zijden hadden. Natuurlijk eerst een rondleiding, die volgens de medewerker niet snel genoeg kon gaan. Vervolgens hadden ze oven in het verkoopgedeelte alle tijd.

Hierna naar het treinstation waar de trein naar Mumbai op ons stond te wachten. Een Indische trein, dat zou een verrassing worden…

(vervolg in deel 2)